Filmfronts personvernerklæring og informasjonskapselbruk / PRIVACY & COOKIES
Logg inn
Bli medlem
 
 

Anmeldelse av Mitt navn er fortsatt Nobody (Un Genio, due compari, un pollo), fransk film fra 1975

Western, Komedie Spilletid: 117 minutter Aldersgrense: 11 år

Mer spaghettiwesternhumor med Terence Hill

[Skrevet av: Pål Frostad, Dato: 03.10.2018]

Vi skal tilbake til den ville vesten. Der møter vi den sjarmerende, dovne svindleren og revolvermannen Joe Thanks, aka Nobody. Han er en gjøgler som reiser fra by til by og blir med i en mengde revolverdueller. Han bestemmer seg for å gjøre en storsvindel, som skal gjøre ham både rik men også samtidig ta rotta på det amerikanske kavaleriet for å hjelpe noen flinke og grovt utnyttede indianere til å gjenvinne landet regjeringen har stjålet fra dem...

Annonse:

Dette er en oppfølger til filmen ‘My Name Is Nobody’ med Terence Hill og Henry Fonda. Det hele åpner med en lang åpningssekvens. Dette er ikke den beste scenen heller og ting blir heller ikke som vi først tror. Like etter kommer scenen der vi treffer Nobody i det han sovende kastes ut av en hestevogn og fortsetter å sove midt i gaten, selv om det er høylys dag. Igjen er filmen skapt av westernmesteren Sergio Leone, som er kjent for ‘Once Upon A Time In The West’ og ‘The Good, The Bad and The Ugly’. Men det er Damiano Damiani som står for regien. Og med Ennio Morricones rutine og stødige filmmusikk leverer filmen en del av det du forventer, selv om forgjengerfilmen har en del mer å fare med.

Denne gangen er det nok en gang Terence Hill som spiller hovedrollen, men Henry Fonda er ikke med i oppfølgeren. Han er erstattet av en annen storhet i Klaus Kinski, selv om Kinski ikke er så mye med i filmen som jeg forventet. Han minner faktisk litt om Steve Buschimi i utseende. Men det er jo Terence Hill som stjeler mesteparten av showet og det er han god på. Hill har en veldig fysisk og tydelig spillestil som han gjennomfører med stor selvtillit og karisma. Han er dog ikke den beste skuespilleren, men han tar mye igjen på sjarme.

Dette er en svært tøysete film som har mye sjarm. Det blir en del småartige scener som da en rask revolvermann dreper tre skurker som tror de skal bli underholdt seksuelt av en dame. Den fjerde skurken klarer dog å dukke unna kulen og rir avgårde. Det blir med andre ord en god del overdrevne rollefigurer i litt typisk tegneseriestil som passer godt med humoren i filmen. Når man har en slik overmenneskelig rollefigur som hovedrollen i denne filmen, skjønner jeg ikke helt hvorfor han vil inn i problemer, når han enkelt kunne sluppet unna og gjort noe like moro ut av det.

Konklusjon
Filmen når aldri helt opp til den første filmen. Terence Hills rollefigur har alltid noen triks i ermet og en komisk replikk på lur til en hver anledning. Noe av actionen er bra fotografert og westernfealingen er skikkelig tilstede i filmen som en real parodifilm på store klassikere. Filmen tøyser også unødig mye med seg selv og tidvis parodierer spaghettiwesternfilmer. Det er også en grei moral i filmen og jeg ble litt engasjert i filmen selv om helhetsinntrykket ikke akkurat oste av filmkunst, men heller mer av humor og glimt i øyet .

Terningkast: 3+
Les også anmeldelser i samme filmserie:
- My Name Is Nobody - Artig parodi på spaghettiwestern

Diskusjon

Omtalespalte: Westernfilm

Her finner du omtaler av westernfilmer.
Les flere spalteomtaler: Westernfilm
Underspalter:
- Komedie - Les flere.
Les mer om filmen
Gjennomsnittskarakter:
(3,5 av 6 - 16 stemmer)

Kritikker i media

  • Lemondedesavengers.fr
  • Cinemagazine.nl
  • Verdens Gang
  • Aftenposten
  • Dagsavisen
  • Filmfront
  • Dvdtalk.com
  • Filmzentrale.com

Land:

Frankrike, Tyskland, Italia

Språk:

Italiensk

Filmselskap:

Titanus Produzione, A.M.L.F., Rafran Cinematografica, Rialto Film

Medvirkende

 
 

   Filmfront.no © Filmfront AS 2019 Les mer om filmfront

   Alle navn, merkenavn og bilder er copyright til de respektive eiere og skapere.